Det her er UDEN TVIVL den bedste paleokage jeg nogensinde har smagt. Den føles så syndig når man spiser den, uden at være det. Det er én af de der lækre, bløde chokoladekager som normalvis er fyldt med smør og sukker, men paleoudgaven formår at få samme konsistens og smag uden at indeholde alle de dumme ting. Jeg er solgt! Det er den første paleokage jeg prøver at bage og det er den letteste kage jeg nogensinde har givet mig i kast med. Jeg tror simpelthen ikke på at der er noget der kan gå galt når man laver den. Der vil jeg sige at rawcakes er mere besværlige, men om ikke andet så er de også lækre og friske på en helt anden måde, men det vil jeg vende tilbage til en anden god gang. Nu til ovenstående lækkeri...
Sådan laver du "Paleo chocolate cake"
Kage:
- 2 æg
- 1 dl. blandede nødder (jeg brugte mandler og hasselnød - usaltet cashew ville være så godt)
- 1 dl. kokosmel
- 150 g. dadler
- 1 tsk. vaniliepulver
- 3 spsk. kakao
- 3 spsk. kokosolie
- 1 stærk espresso shot
Som sagt er det verdens nemmeste kage. Start med at sæt ovnen på 180 grader, så den er forvarmet når du er færdig med at blande de ovenstående ingredienser. Hvis du har en blender gør det hele processen meget nemmere, så kan du nemlig bare smide alle ingredienserne ned i hele og blende det sammen til en kagedej. Hvis du ikke har en blender er det igang med at hakke, snitte og blande. Der er ingen opskrift på hvilken rækkefølge det skal gøres i. Når du har blandet ingredienserne sammen, smører du en lille tærteform med kokosolie og fører dejen ned i formen. Nu skal den bare sættes ind i den forvarmede ovn i 30 min. Herefter tages den ud og køles af.
Overtræk
- 50 g. chokolade til overtræk
- Drys med kokosmel
- Pynt med et grønt blad - jeg har brugt koriander, det er så smukt.
Mens kagen står og køler kan du begynde at smelte chokoladen til overtræk. Jeg bruger chokolade uden sukker og med højt kakaoindhold for at følge min valgte livsstil. Det er dyrt, men der er også alternativer i forhold til mørk chokolade uden sukker i blandt andet Rema1000, hvor man kan købe noget mørk chokolade på omkring 50% der er lavet med steviaproduktet. Ellers priotér kakaoindholdet - det er op til dig selv.
Måden hvorpå jeg smelter chokolade er ved at varme en kasserolle op med vand. Når vandet er varmt lægger jeg en passende si henover gryden og placerer en skål. I skålen putter jeg chokoladen i små stykker, så de smelter hurtigere, da de så er tættere på skålens flade. Det er vigtigt at vandet ikke ryger ned til chokoladen, da den så kan skille. Når chokoladen er smeltet smører du den over den afkølede kage og drysser med kokosmel. Til slut kan du pynte med bær, is eller noget grønt ligesom jeg har gjort.
BON APPETIT.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar