Nu må det her jo ikke gå hen og blive en ren madblog, men seriøst - er bare NØDT til at dele den her vilde opskrift med jer. Min kæreste havde lyst til kød og foreslog at vi kunne lave en udgave af Thomas Rodes Meatza. Jeg startede med at tænke: "Føj, en kæmpe hakkebøf!", men endte med at overgive mig. Man må jo udfordrer sig selv engang imellem. Så jeg endte med at lave en Meatza med svampeblanding og hold nu fast, hvor blev jeg positivt overrasket! Denne udgave er med ost, men i en ren paleo-kur bør man undvære mælkeprodukter, som eksempelvis ost.
Sådan laver du "Meatza med svampeblanding" (til 2 personer - og jeg har stadigvæk til frokost imorgen, min kæreste spiste rub&stub):
Meatza:
- 250 g. hakket oksekød. Brug økologisk, da der ikke er pumpet ligeså meget vand i kødet.
- 1 stort løg
- 1tsk. spidskommen
- 1 tsk. oregano
- 2 fed hvidløg
- 2 æg
- 1 spsk. Dijonsennep
- Peber (+ Salt hvis du bruger dette - salt er også en ting jeg undvære i mit køkken).
Hak løget fint, pres hvidløget og bland ingredienserne godt sammen til en fars og lad den stå at hvile, mens du varmer ovnen op til 200 grader. Når ovnen er opvarmet laver du to store hakkebøffer på en bageplade med bagepapir. Smør dem godt ud, så de er ca 1,5 cm tykke. Put dem i ovnen i 10 min. og skru derefter op på grill og giv dem 10 min mere. Altså skal de stå derinde i 20 min. samlet set. Nå du giver dem de sidste ti minutter på grill, undgår du at kødet får den der grålige farve. Med denne funktion bliver kødet mere sprødt og bliver mere brunligt.
Tomatsovs:
- 1 stor tomat
- 0,5 Peberfrugt
- Hvidløg efter smag
- Basilikum
Blend ingredienserne og smør på meatzaerne når de tages ud af ovnen. Hvis du ønsker at putte ost på, ligesom jeg, så put det på nu og stil meatzaerne i ovnen indtil osten er smeltet. De tages nu ud og er klar til at blive pyntet med svampeblandingen og salat.
Svampeblanding til fyld:
- 100 g. svampe
- 1 stort løg
- 1 tsk kokosolie
- Lidt frisk timian
Skær grøntsagerne i den ønskede størrelse og rist på panden i lidt kokosolie med timian. Fyldet skal ikke ind i ovnen på meatzaerne. Når meatzaerne er taget ud af ovnen pyntes de med svampeblandingen, salat efter ønske og evt. lidt krydret pølse (det gjorde vi) eller serranoskinke.
BON APPETIT.
En anden meatza jeg tænkte på man kunne lave, som nok er mere efterårs-agtig, er en meatza efter samme princip, men med en god hjemmelavet pesto + tyndskåret rodfrugter og pyntet med gedeost og ruccola. MUMS - den må jeg prøve en dag, for jeg blev virkeligt positivt overrasket!

Ingen kommentarer:
Send en kommentar