torsdag den 1. august 2013
Stikkelsbærmarmelade uden sukker
Dagens morgenmåltid blev lidt hurtigt sammensat af rugbrød og hjemmelavet stikkelsbærmarmelade. Kæresten og jeg drager mod hans hjemsted Sjælland i dag, hvor jeg skal møde en masse af hans familie, som jeg ikke har mødt endnu, trods det at jeg er gravid. Det bliver så spændende. Vi var sent hjemme igår, da vi var i Zulu Sommerbio med en af mine veninder. Der så vi Django. Et Tarantinosk mesterværk - ligesom alle hans ændre film. Jeg elsker hans syrede universer af karakterer, musik og billeder, der flyder sammen i en gigantisk helhed af storslåethed.
Nå, men ville egentlig bare stikke jer verdens letteste opskrift på stikkelsbærmarmelade. Men det kræver at stikkelsbærerne er modne, ellers bliver marmeladen meget sur, når jeg ikke tilføjer sukker (ellers er det jo noget man kan gøre og smage til med).
Sådan laver du stikkelsbærmarmelade uden sukker:
- 1 kg. stikkelsbær (jeg brugte blandede grønne og røde)
- Vand
- Vaniliepulver
Tag stilken af stikkelsbærerne og skyl dem grundigt. Læg dem i en gryde, hvor du fylder lidt vand - kun så det lige præcis dækker bunden. Jeg tror der skal bruges til 0,5 dl til 1 kg bær. Suppler med vaniliepulver (det uden sukker fra Urtekram - det er rene vaniliekorn). Lad massen koge op og lad det simrer i ca. 15 min. Herefter purerer du massen med en stavblender. Hvis du synes massen skal være tykkere, så lad det stå at koge ind indtil det har den ønskede konsistens (det stivner en smule, når det bliver koldt). Det er opskriften på verdens letteste marmelade, hvor man hverken skal bruge sukker eller nogle former for stivelse.
BON APPETIT.
Etiketter:
Oplevelser,
Opskrifter,
Sundhed,
Århus <3
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar