Forleden lavede jeg fire glas chutney af de lækreste mirabeller med inspiration fra Claus Meyers Almanak. Mirabellerne er så gode nu, at man ikke engang behøver at tilsætte sukker. Både jeg og min kæreste har i hvert fald spist 1,5 glas allerede uden skrubler. Det smager fantastisk til både wokretter, kylling, fisk .....
Til to glas skal du bruge:
- 1 kg mirabeller
- 2 hele grønne kardemommekapsler (kan fås ved urtekrams økologiske krydderier, Kvickly)
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 1/4 spsk. tørret chili
- 1. æblecidereddike
- Sukker, hvis du finder det nødvendigt.
Vask og udsten mirabellerne - det er noget af et pillearbejde, men resultatet er det hele værd. Kardemommekapslerne skal ristes på en tør pande til de dufter dejligt, og så er de klar til at blive knust i en morter. Hvis du ikke ønsker besværet med det eller ikke så tit bruger kardemomme, kan de blot købe den knuste kardemomme. Alle ingredienser skal ned i en gryde, som bringes i kog. Chutneyen skal stå og koge stille i ca. 30-45 min. indtil den opnår den helt særlige chutneykonsistens. Husk at rør jævnligt, så chutneyen ikke brænder på.
Smag chutneyen til med eddike, sukker og chili - afhængigt af hvor sur, sød eller stærk du ønsker den. Herefter er chutneyen klar til at blive hældt på glas. Husk at glassene skal skoldes inden brug! Chutneyen kan opbevares i et køligt rum eller i køleskabet, hvor det kan holde sig i 2-3 måneder.
BON APPETIT.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar