Eksamensperioden er forbi og sommerferien har åbne arme. Jeg
er lettet over at kunne vende tilbage til den livsstil der giver mig energi,
mod og højt humør. Tidligere har jeg skrevet om hvorfor vi, oftest i hvert
fald, møder en mur under stressede perioder, hvor vi tyer til mere usunde
spise- og adfærdsvaner. Det kan du læse HER. Endelig kan jeg vende snuden mod
de sidste tre måneder af graviditeten, hvor jeg vil forkæle min krop med de
gode sommerlige, økologiske råvarer og holde mig fra de klassiske syndere; sukker &
stivelse. Har dog steder hvor jeg går på kompromis, og det føler jeg at man
skal give sig selv plads til, hvis man vil leve raw & paleo-style: Jeg vil
nyde en kop kaffe om morgenen med et lille skvat rørsukker og jeg vil ikke
undvære at spise noget folk servere for mig. Det er derfor primært en livsstil
jeg holder indenfor hjemmets murer og det gør at jeg elsker at leve sådan!
Nogen kan holde sådan en 90/10-livsstil og andre SKAL holde den helt stramme
kur, for ikke at falde i alt for meget. Det vigtigste er sådan set at lytte til
sin krop – hvad har den brug for? Jeg har fundet ud af, efter længere
forsøgsperioder, at det er sukkeret og stivelsen der gør mig utilpas i kroppen.
Derfor er det naturligvis det jeg har frasorteret for at få balance og ro. Har
også fundet ud af at ved at jeg drikker en kop kaffe med rørsukker eller spise
ude med en veninde sommetider, ikke påvirker mig. Derfor ser jeg ingen grund
til ikke at onde mig de glæder.
Har prøvet at leve ren paleo og har prøvet at leve ren raw
food, ingen af delene duede for mig. Derfor har jeg valgt en livsstil, hvor jeg
kombinere opskrifter, idéer og ideologier fra begge verdener. Dét fungerer så
fint for mig og har aldrig haft så meget ro i min krop. Kan mærke at jeg efter
sådan en eksamensperiode, hvor det hele skrider, er helt fra den og mangler at
komme tilbage til rette spor. Det er jeg nu, igen.
Én ting der er vigtig for mig at holde øje med min vægt,
efter sådan en projektperiode hvor man ryger tilbage på paleo og raw food. Man
kan nemlig godt tabe sig, hvis man i en periode har spist stivelsesprodukter
som brød og pasta også vælger at vende tilbage igen. Der er jo også mange som
vælger livsstilen for at tabe sig. Men lige i en gravids tilfælde er det
vigtigt ikke at tabe sig, da det kan skade barnet. Når man taber sig udskiller
man nogle stoffer, som kan gå ind og skade især nervesystemet – her kan man
risikere et for tidligt født barn eller ligefrem et barn som bliver dødsfødt.
Derfor er det vigtigt her i starten at holde øje med vægten og få min kæreste
til at holde øje med om jeg taber mig, da man oftest ikke selv har øje for det.
Jeg er sikker på at det ikke bliver et problem, da jeg tidligere har levet
efter principperne og ved hvilke fedtstoffer jeg skal have, for at jeg ikke
taber mig, men bare holder en idealvægt under resten af graviditeten.
Gennemsnitligt tager man mellem 10-15 kg på. Og indtil videre har jeg kun taget
4,5 kg på, hvilket er normalt i denne uge (uge 25). Det er først nu at barnet
rigtigt begynder at vokse, da den indtil nu har brugt sit krudt på at danne det
lille væsen der nu nyder livet inde i min mave.
Bloggen vil derfor byde på en masse lækre opskrifter det
næste stykke tid. I går lavede jeg den lækreste raw pasta med avocadocreme og
paleokage til aftenhyggen. Opskrifterne kommer op senere.
En lille update på "babyfronten": Jeg skal ud og se på barnevogn i dag. Dét bliver simpelthen hyggeligt! Vi regner med at vælge Odder-vognen, da den er hyggelig, komfortabel og lige nu er på tilbud. Det er heldigvis mormoren der betaler og hun har udtalt sig om Odder-vognen: "Den ville jeg elske at tulle rundt med". Så mon ikke det er den helt rigtige?

Ingen kommentarer:
Send en kommentar