søndag den 25. august 2013

Chili sin carne


Hvis der er noget jeg elsker, så er det en god stærk chili sin carne, der har stået og simret i lang tid. Dertil må der gerne være en frisk salat og så er det den perfekte sommermenu. Jeg elsker egenlig kød og synes også at det er en vigtig nærringskilde, men har samtidig et etisk dilemma med måden vi opfostrer vores dyr og behandler landbruget i det hele taget på her i Danmark. Min kæreste har skrevet et udemærket indlæg på hans blog, som beskriver de diskussioner vi har haft om kød her i huset. Du kan læse blogindlægget her. Derudover spiser vi udelukkende økologisk, hvorfor det også i sidste ende kan blive lidt dyrt når begge parter er på SU. Derfor bruger vi nogen af ugens dage på det vegetariske køkken, hvilket i denne omgang blev til en stor portion chili sin carne der varede i to dage. 

Sådan laver du chili sin carne:

Ingredienser:
- Blødgjorte kidneybønner (de skal ligge i blød natten over inden brug)
- Gulerødder
- Løg
- Tomater
- Peberfrugt
- Rodfrugter a forskellige arter
- Majs
- Chili
- Hvidløg
- Vand
- Grov bulgur

Man kan benytte sig af hvad man har i køleskabet af grøntsager. Jeg har haft succes med lidt af hvert. 

How to do chili sin carne:
Det er en vældig nem ret, vil jeg starte med at fortælle. Start med at snit løg, gulerødder, rodfrugter, chili og hvidløg. Disse ingredienser svitses på en pande med kokosolie i ca. 5 min. Herefter tilsættes de resterende, lidt blødere, grøntsager og tomaterne. Der skal bruges ret mange tomater, da de er med til at lave sovsen. Det er også muligt at bruge flåede tomater i stedet for, hvis man vil spare lidt penge. Lad grøntsagerne blande sig og tilføj 3 dl. vand og 1,5 dl. bulgur. Nu skal du blot lade retten simre i 10 min. og så er den spiseklar! Hvis du vil have retten til at give mere smag, så vent med at tilføje bulgur til retten har simret i den tid du ønsker. Jeg lod min chili sin carne simre ved svag varme i en times tid og tilsatte derefter bulgur og kogte den op i 10 min. MUMS!

Til chili sin carnen havde jeg lavet en frisk salat af spæde blade, æble, tomat, agurk og avocado. Her havde jeg blandet balsamico og hvidløg i. Det gav den lidt tunge ret et frisk pift, der gjorde en ellers efterårs-agtig ret til en sommermenu!

BON APPETIT. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar