søndag den 14. juli 2013

Pizza med gedeost og rødbede



Jeg elsker hjemmelavet pizza engang imellem! Og har givet mig selv lov til at synde med en lækker Ginger Ale. Det er noget jeg virkelig nyder. Det gode ved hjemmelavede pizzaer er at man altid kan variere med lige hvad man har i køleskabet, så man kan kalde det en moderne version af "Væltet Lokum" eller "Tøm køleskabet", som mine forældre har kaldt en gryderet med diverse rester fra skabene. Jeg havde nogle løg, rødbeder og noget gedeost der skulle bruges inden jeg drager afsted mod Sydfyn imorgen og familien, derfor valgte jeg at lave en lidt efterårsagtig pizza med ingredienserne og resultatet blev bare totalt lækkert!

Sådan laver du pizza med gedeost og rødbede:

Pizzabund: 
- 400 g. forskellig mel (jeg brugte fuldkornsspelt og rugmel - det gav en lækker grov, knasende skorpe)
- 2 spsk. olie
- Vand til dejen bliver tæt

Bland ingredienserne sammen til du har en tæt dej, der er lige til at brede ud så tyndt som muligt på en bradepande. Giv den ca. 5 min i ovnen på 180 grader (grill) (den skal for-bages). Og tag den derefter ud. 

Fyld: 
- Rødbeder (ca. 4 store)
- Løg (der skal bruges ret mange løg: 4-5 stk)
- Persille og andre friske krydderurter (hvad du nu kan lide). Jeg brugte også merian og citronmelisse
- 3 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg 
- Æblecidereddike
- Gedeost

Start med at snit rødbeder i tynde skiver og kog dem i ca. 2 min (de skal stadigvæk have bid i sig). Hæld vandet fra og stil rødbederne til side og køl af. Herefter tages krydderurter, olivenolie og hvidløg og blendes til en tynd pesto. Pestoen blandes med rødbederne. 
Skær løgene i tynde skiver og put i en gryde. Hæld æblecidereddike over. Sød med sukker, hvis du synes det bliver for surt (jeg kan godt lide at den 'bider' lidt). Kog løgene i blandingen til de er gyldne. 

Fordel løgene over dejen i et lige fordelt lag. Fordel herefter rødbeder med pestoen, så det dækker pizzaen. Skær gedeosten i skriver (jeg brugte den gederulle man kan købe i de fleste supermarkeder) og fordel rundt på pizzaen. Nu skal pizzaen bare i ovnen igen på 180 grader i ca. 20 min. 

BON APPETIT. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar