fredag den 7. juni 2013

Rabarberhimmel


Her er den længe ventede rabarberopskrift. Jeg ville - ligesom så mange andre - ønske at man var selvforsynende med det meste. Men de grønne fingre hænger ikke på træerne, så blev simpelthen hjertens lykkelig da jeg så at der var en forholdsvis stor rabarberplante et skjult sted i haven. Den skulle udnyttes! Plukkede løs og fik ca. 1 kg.

Valgte at lave en rabarbersaft ud af de lækre stænger, men da jeg har besluttet mig for ikke at indtage sukker under graviditeten (hvilket er MEGET svært at holde), så måtte jeg forsøge at søde med andre ingredienser. Jeg løb op i Kvickly og fandt de sødeste økologiske jordbær jeg kunne få fingre i og tænkte at det måtte være nok. Alle omkring mig mente at det ikke kunne lade sig gøre og at der mindst skulle 1 kg. sukker til mængden af rabarber. Men jeg var trodsig og ville forsøge!

Og jeg siger jer: Endte ud med den lækreste, sommerligste drik nogensinde - og er nu afhængig. Sidder bare og venter på at der kommer flere rabarberskud.

Ingredienser
Ca. 1 kg.   Rabarber
Ca. 250 g. Jordbær
Vand
(Vaniljestang)

Opskrift
Skar rabarberstængerne i små stykker og smed ned i en gryde sammen med jordbærerne - herefter hældte jeg vand over stykkerne, så de lige akkurat blev dækket - Jeg havde ikke selv vaniljestang i, men det kan jeg anbefale også, og det ville jeg så putte i nu - Lad det simre i ca. 15 min - Lad blandingen køle HELT af - si blandingen ned i en skoldet pæn flaske - vupti; SOMMERDRIK, der kan holde sig 14 dage på køl.

Saften er noget koncentreret, så vil anbefale at hælde vand i efter smag og behag. Du kan eventuelt pynte saften med mynte og citron eller mynte og ingefær inden servering!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar